Nieuws
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Broch & Volkering.
Probeer een andere zoekopdracht.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, voor wie van belang?
Als adviseur (architect, belastingadviseur, vertaler, marketingadviseur of accountant) kunt u te maken krijgen met beroepsfouten, zoals het geven van verkeerd advies.
Als adviseur (architect, belastingadviseur, vertaler, marketingadviseur of accountant) kunt u te maken krijgen met beroepsfouten, zoals het geven van verkeerd advies. Of als u niet de juiste informatie geeft aan de persoon in kwestie. Schade die ontstaat is vaak financiële schade. Om u hiervoor te verzekeren is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan te raden en soms zelfs verplicht.
Wanneer verplicht?
Bij sommige beroepen is het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Denk hierbij aan financiële adviseurs. In sommige gevallen is het hebben van deze verzekering van belang. Als een klant hierom vraagt bijvoorbeeld of omdat de brancheorganisatie dit verplicht stelt.
Wanneer wordt de schade vergoed?
Schade door beroepsfouten worden vergoed bij het afsluiten van deze verzekering. Het maakt daarbij niet uit of u zelf de fout heeft gemaakt of dat iemand onder uw verantwoordelijkheid dit heeft gedaan.
Wanneer wordt de schade niet vergoed?
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Het is daarbij geen vervanging. Schade aan personen of zaken is dan ook niet gedekt op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Een belangrijke andere schade die niet verzekerd is, is schade door boetes of garanties. U kunt in uw leveringsvoorwaarden bijvoorbeeld opnemen dat u een boete betaalt als u uw advies te laat oplevert. Of u spreekt een garantie af.
Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!
Kersverse collega: Claire Roeleveld-Olsthoorn
Per 1 februari heeft het team van Broch & Volkering Verzekering versterking gekregen van Claire!
Per 1 februari heeft het team van Broch & Volkering Verzekering versterking gekregen van Claire!
“Na 10 jaar als salesmanager te hebben gewerkt, heb ik de keuze gemaakt om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de verzekeringswereld bij Broch & Volkering Verzekeringen. Ik maak de verzekeringsbranche graag eigen en kijk er erg naar uit alle klanten te helpen!”
Claire is een echte Westlander! Geboren in Wateringen en nu woonachtig in De Lier, met haar man en 2 kinderen. In haar vrije tijd gaat ze graag op pad met haar gezin en vrienden. Daarnaast is ze een sportieveling die graag hardloopt en een lesje bootcamp meedoet.
Heb je vragen aan Claire? Dan kun je haar bereiken op:
06 – 28 77 77 87
Schade door sneeuwdruk
Naar aanleiding van de gevallen sneeuw in combinatie met de wind zijn er bij veel kwekers die kleine of soms zelfs grote schades ontstaan. Op dit moment zijn de adviseurs van Broch &Volkering Verzekeringen druk bezig met het bezoeken van relaties om de schade te inventariseren en hen samen met schade-experts te begeleiden in het schadeproces. Code rood was van kracht door sneeuwjacht in het hele land en zorgde voor veel sneeuw- en stormschade. Wat doet u met sneeuwschade en nog belangrijker: Hoe kunt u deze voorkomen?
Naar aanleiding van de gevallen sneeuw in combinatie met de wind zijn er bij veel kwekers die kleine of soms zelfs grote schades ontstaan. Op dit moment zijn de adviseurs van Broch & Volkering Verzekeringen druk bezig met het bezoeken van relaties om de schade te inventariseren en hen samen met schade-experts te begeleiden in het schadeproces. Code rood was van kracht door sneeuwjacht in het hele land en zorgde voor veel sneeuw- en stormschade. Wat doet u met sneeuwschade en nog belangrijker: Hoe kunt u deze voorkomen?
Op zondag 7 februari was code rood van kracht door sneeuwjacht in het hele land, het sneeuwde bijna overal. Ook stond er een stevige oostenwind, hierdoor werd de sneeuw voortgejaagd met als gevolg sneeuwduinen en sneeuwschade. Vanwege de zeldzaamheid kreeg de weerssituatie de stormnaam Darcy. Wat doet u met storm- en sneeuwschade en nog belangrijker: Hoe kunt u deze voorkomen?
Voorkom schade aan huis of bedrijf
Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, daarom richten wij ons eerst op handige tips om schade zoveel mogelijk te beperken. Bijna 67% van de Nederlanders denkt namelijk geen risico te lopen bij een storm, maar een schade is zo ontstaan! Allereerst is het belangrijk om naar het advies te luisteren. Wordt er gezegd niet de weg op te gaan? Doe dat dan ook niet.
Tips om schade te voorkomen, zijn:
- Sluit deuren en gebouwen goed.
- Ruim fust en losse onderdelen op.
- Denk aan de veiligheid van u en uw medewerkers.
- Zet kasramen op een kleine openstand om de tijd tot dichtlopen te verkorten.
- Zorg dat er voldoende glasvoorraad en noodreparatiesets in huis zijn.
Tijdens een storm de schade minimaliseren?
Sluit tijdens een zware storm (vanaf windkracht 8) alle luchtramen
Laat het schermdoek op een pakket lopen als het gewas het toelaat. Daarmee wordt schade aan het schermdoek door vallend glas beperkt. En kan het schermdoek na glasschade gebruikt worden om klimaatschade aan het gewas zo veel mogelijk te beperken.
Onduidelijkheid bij schade door weersomstandigheden
Ondanks dat u waarschijnlijk goed verzekerd bent en de schade zoveel mogelijk heeft proberen te beperken, kan het toch mis gaan en is het wellicht onduidelijk wat er nu precies onder een bepaalde dekking valt. Wordt de schade daadwerkelijk als een gedekte schade beoordeeld? Op zo een moment is het goed te weten waar u aan toe bent, vanaf de beheersing van de schade tot aan de beoordeling en vergoeding
Praktische expertise van de schade-experts
In deze specifieke situaties kunt u vertrouwen op de kennis van de schade- experts. Van ons kunt u verwachten dat we snel ter plaatse zijn om de schade te beoordelen en tot actie over te gaan. Broch & Volkering Verzekeringen brengt alle bepalende factoren samen met u in beeld en maakt een reële inschatting van uw geleden schade. Dit doen we aan de hand van de bedrijfseconomische resultaten van de onderneming voor en na de schadeperiode. Op basis van deze cijfers en praktische gegevens brengen we de gederfde schade in beeld.
Verplichte elektrakeuring glastuinbouwbedrijven
Achmea heeft het uitvoeren van een elektrakeuring verplicht gesteld bij tuinbouwbedrijven. Elk tuinbouwbedrijf moet dit voor 31 december 2022 hebben uitgevoerd. Waarom is dat nodig, om welke keuringen gaat het dan precies en wat kun je hier zelf aan doen om schade te beperken?
Achmea heeft het uitvoeren van een elektrakeuring verplicht gesteld bij tuinbouwbedrijven. Elk tuinbouwbedrijf moet dit voor 31 december 2022 hebben uitgevoerd. Waarom is dat nodig, om welke keuringen gaat het dan precies en wat kun je hier zelf aan doen om schade te beperken?
Wat is een elektrakeuring?
Tijdens een elektrakeuring kijkt de inspecteur waar de aandachtspunten bij de elektrische installaties liggen. Daarnaast wordt alles gemeten en worden testen uitgevoerd. Na het onderzoek stelt de inspecteur een rapport op waarin staat of jouw bedrijf wel of niet aan de eisen voldoet van veilige elektra. Bij afwijking van de eisen, moet er binnen drie maanden herstel zijn verricht.
Waarom is het verplicht om een elektrakeuring uit te voeren?
Achmea legt de cijfers naast elkaar en zegt dat 30% van de schade in tuinbouw ontstaat vanuit brandschade door elektrische installaties. Een tuinbouwbedrijf heeft er nogal wat, denk hierbij aan kabels, buizen, leidingen, schakelaars, verlengsnoeren en machines. Omdat agrarische bedrijven steeds groter worden, neemt ook de schade flink toe.
Hoe ontstaat brandschade?
Door de vele elektrische installaties in een tuinbouwbedrijf kan er al snel kortsluiting ontstaan. Denk hierbij aan verouderde installaties, waarbij snel een bron van warmte gecreëerd kan worden. Daarnaast ontbreken er wel eens afdekplaatjes. Dit kan al snel uitgroeien tot een grote brand.
Stof blijkt ook een grote factor te zijn van brandschade. Dit kan namelijk zorgen voor een plaatselijke oververhitting. Verder zijn ongedierte een oorzaak van het uitbroeien van brand. Ze knagen bijvoorbeeld de kabels kapot. En vergeet het uitvoeren van werkzaamheden niet, deze brengen altijd risico met zich mee.
De SCIOS scope 10 is een methode voor het beoordelen van elektrisch materiaal op brandrisico’s. We brengen hiermee de brandveiligheid van installaties en apparatuur in kaart.
Wees op tijd
Let op, wees op tijd met het maken van een afspraak! Wachten met een keuringsinstantie inschakelen tot oktober volgend jaar kan betekenen dat je te laat bent. Dan is je bedrijf dus tijdelijk niet verzekerd tegen brand. Komen er gebreken naar boven, dan moeten die hersteld worden en ook dat kost tijd. Begin er dus ruim op tijd mee, nog voor de zomer van 2021.
Een veilige werksfeer voor u en uw medewerkers
Preventie is de key. U kunt maar beter goed voorbereid zijn, mocht er een tegenvaller plaats vinden. Is er in uw branche een snelle doorloop van personeel, of heeft u vaak uitzendkrachten nodig op de werkvloer? Dan is een uitgebreid veiligheidsplan met regels geldend voor uw dienstverlening, van belang.
Preventie is de key. U kunt maar beter goed voorbereid zijn, mocht er een tegenvaller plaats vinden. Is er in uw branche een snelle doorloop van personeel, of heeft u vaak uitzendkrachten nodig op de werkvloer? Dan is een uitgebreid veiligheidsplan met regels geldend voor uw dienstverlening, van belang.
Laat alle medewerkers dit contract tekenen, zodat zij weten waar u als ondernemer en bedrijf voor staat en wat zij kunnen verwachten als ze voor u komen werken.
Een veiligheidsplan kan bestaan uit de volgende zaken:
Goede werkkleding
Denk aan schoenen met stalen neuzen, kwalitatieve warme jassen of functionele werkbroeken.
Veiligheidsinstructie
Behoren binnen het kader van de arbo-wet altijd opgevolgd te worden.
Huisregels
Naast de algemene regels kun je als ondernemer een eigen personeelshandboek opstellen die nieuwe medewerkers voorheen gelezen moeten hebben en ondertekenen als akkoord.
Brand/ Ongevallen
Binnen uw team maak je hier een strikt plan voor zodat iedereen weet wat te doen in een desbetreffende situatie.
Dragen/tillen
Zorg dat werknemers op de hoogte zijn gesteld op welke manier ze veilig werkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals de juiste houding aan nemen.
Gezond werken
Bied uw medewerkers de mogelijkheid om fit en vitaal te blijven door bijvoorbeeld een bootcamp of sportabonnement aan te bieden.
Oren en ogen
Wanneer u in een omgeving werkt waar geluid een hoog aantal decibellen bereikt, raden wij aan om dit op te nemen in het veiligheidsbestand. Bescherm uzelf en uw medewerkers tegen geluidshinder door middel van oordopjes.
Bij werk waar u het risico loopt op splinters, vloeistoffen of andere zaken die in het oog terecht kunnen komen, raden wij aan om een beschermende bril te dragen.
Voorkom dat u aansprakelijk wordt gesteld bij eventuele arbeidsongevallen door goed voorbereid te zijn als het gaat om preventieve zaken. Laat alle medewerkers het veiligheidsplan tekenen en zorg voor voldoende voorschriften om eenieder veilig aan het werk te laten gaan.
Wijziging in gezinssituatie? Let op uw verzekering
Geef wijzigingen in de gezinssituatie tijdig door, zodat uw verzekering hier op aansluit. Bijvoorbeeld bij de geboorte van uw kind, kinderen die uit huis gaan of bij een scheiding is het van belang om de verzekering op de hoogte te stellen van de wijziging.
Geboorte
Gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon of dochter! Een super moment om heerlijk van te genieten, maar waar ook veel bij komt kijken. Zeker als u voor het eerst vader of moeder wordt. Verzekeringen staan dan misschien niet hoog op uw prioriteitenlijstje, maar zijn wel erg van belang!
Als uw gezinssituatie verandert, kan dat gevolgen hebben voor de verzekering die u hebt afgesloten. Geef wijzigingen daarom zo snel mogelijk door, zodat u zeker bent van de juiste verzekering bij uw huidige situatie. Geen zorgen, in veel gevallen is uw kind gratis meeverzekertd. Wij adviseren u hier graag in.
Scheiding
Ook bij een scheiding heeft u hele andere dingen aan uw hoofd, dan nadenken over de juiste verzekering. Toch is het doorgeven van de wijziging erg van belang. Na een scheiding zult u uw polis moeten aanpassen. Wat u moet regelen voor de zorgverzekering is afhankelijk van de situatie.
Als hoofdverzekerde is het belangrijk dat uw ex een eigen zorgverzekering afsluit als jullie uit elkaar zijn. Dit kan makkelijk online geregeld worden. Als medeverzekerde kunt u uw eigen polis afsluiten. U wordt automatisch van de polis van uw ex gehaald.
Bij een eigen polis hoeft u niet zelf uw gegevens te wijzigen, dit gebeurt automatisch.
Uw kinderen bijschrijven doet u via de site van uw verzekering.
- Aansprakelijkheidsverzekering
- Rechtsbijstandverzekering
- Ongevallenverzekering
- Doorlopende reis- en annuleringsverzekering
- Aansprakelijkheidsverzekering
- Inboedelverzekering
- Opstalverzekering
- Rechtsbijstandverzekering
- Reisverzekering
Let op, ook bij overige verzekeringen zoals reis-, aansprakelijkheid-, rechtsbijstand-, en uitvaartverzekering is het van belang om de wijzigingen door te geven als er iets in het gezin verandert. Wij helpen u graag in dit proces!
Wanneer bent u als bedrijf aansprakelijk?
Een bedrijfsongeval of schade voor een andere partij. Ondanks dat u alles tot in de puntjes hebt geregeld, kan er altijd iets gebeuren. Wanneer bent u hier aansprakelijk voor.
Zorg te allen tijde voor een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. De meeste ongevallen gebeuren op de werkplek en als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers. Dit valt onder bedrijfsaansprakelijkheid.
Als ondernemer in de zakelijke dienstverlening loopt u risico om aangesproken te worden op beroepsfouten. Dit is niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering, maar wel op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zo’n verzekering wordt steeds vaker verplicht gesteld!
Vragen over bedrijfsaansprakelijkheid? Wij helpen u graag verder! >>> info@brochvolkering.nl
Wat is een RI&E en waarom mag deze niet ontbreken in uw bedrijf?
Een risico-inventarisatie en -evaluatie beschrijft de risico’s voor de veiligheid en gezondheid op de werkplek voor u en uw medewerkers.
Ook staat hierin vermeld welke maatregelen een werkgever neemt om risico’s te verminderen.
Elk bedrijf met personeel moet door een arbodienst of arbo-deskundige laten inventariseren of en hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor medewerkers. Dit moet schriftelijk worden vastgesteld. Daarnaast staat in het Plan Van Aanpak beschreven welke maatregelen een werkgever gaat nemen om geconstateerde risico’s aan te pakken. Ook moeten voorgaande arbeidsongevallen uit het verleden worden opgenomen in het RI&E.
Als arbeidsomstandigheden wijzigen in uw bedrijf is het verplicht om ook de RI&E aan te passen. Wijzigingen kunnen bijvoorbeeld zijn dat er een uitbreiding plaatsvindt van uw dienstenpakket, een grote verbouwing of andere taken in het dienstverband van uw medewerkers.
Zorg voor een RI&E
Wees er tijdig bij om een afspraak te maken voor een RI&E. Als een inspecteur langskomt tijdens een controle kunt u een boete worden aangezegd.
Kies voor een op maat gemaakte glastuinbouwverzekering!
Uw kas, gewas of bedrijfsgebouw laten verzekeren? Kies voor een op maat gemaakte glastuinbouwverzekering!
De mentaliteit van een Westlander is er één van aanpakken en doorzetten en daar voelen wij ons 100% thuis bij! Als echt Westlands bedrijf weten wij als geen ander hoe te handelen bij schade en afhandeling in de tuinbouwsector.
Door onze uitgebreide kennis van de sector zijn we namelijk in staat voor elke ondernemer een passende analyse te maken, precies naar eigen wens.
Wenst u een persoonlijke aanpak? Kijk wat wij voor u kunnen betekenen!
>>> https://brochvolkering.nl/verzekeringen/verzekering-voor-glastuinbouw
Neem contact op
Persoonlijke benadering is waar we voor staan. Bij ons krijgt u geen bandje aan de lijn. Maak kennis met ons team en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag.