Thuiswerken: wat is wel en wat is niet verzekerd?

4264 01/07/2021

Steeds meer medewerkers werken vanuit huis, dit is immers de nieuwe norm. De werkplekken worden uitgebreider en uitgebreider. Een fatsoenlijke werkplek wordt vaak vanuit de werkgever georganiseerd, maar welke apparatuur en benodigdheden zijn verzekerd als ze niet meer op kantoor staan? Wat nou als er thuis een ongelukje gebeurt, wat is dan wel en wat niet mee verzekerd?


Thuiswerken met spullen van kantoor 

Om uw medewerkers thuis optimaal te kunnen laten werken, is het hebben van de juiste apparatuur en kantoorinvulling van groot belang. Zo kan een extra scherm of bureaustoel erg handig zijn. Toch brengt dit extra risico met zich mee, u weet bijvoorbeeld niet hoeveel kinderen of huisdieren om de werkplek heen lopen. De werkgever is in dit geval aansprakelijk voor schade aan de spullen die u thuis hebt staan vanuit kantoor. Echter wordt roekeloos gedrag niet goedgekeurd, maar dit is iets wat u als werkgever met de werknemer zelf moet bespreken en op papier kunt zetten.

 

Eigen apparatuur in huis 

Hebben de medewerkers zelf extra apparatuur of bijvoorbeeld een scherm of bureau gekocht? Dan geldt dat de inboedelverzekering de schade dekt als iets kapotgaat. Lees altijd eerst even goed de voorwaarden door bij de inboedelverzekering. Er zijn namelijk strengere eisen als het gaat om bijvoorbeeld elektronica. Tevens zit er vaak nog een eigen risico of maximumvergoeding aan schade dekking.


U kunt als werkgever uw medewerker een vergoeding aanbieden voor het gebruiken van eigen apparatuur. Zo koopt u als het ware de schade, onderhoud en slijtage af.


Eigen mobiel gebruiken voor werk

Het kan voor een medewerker wellicht gemakkelijker zijn om een eigen mobiel te gebruiken voor werk als ze thuis aan het werk zijn. Sommige verzekeringen vergoeden nog wel schade aan de telefoon als er schade ontstaat. Vraag na of uw verzekering dit ook nog vergoedt.

Vragen? Je kunt ons altijd bereiken op 0174 700 237


Persoonlijke benadering is waar we voor staan. Bij ons krijgt u geen bandje aan de lijn. Maak kennis met ons team en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag.