Midden- en Klein Bedrijf

We adviseren u graag over de voordelen die u heeft met uw bedrijf door zich middels ons deskundig advies te laten verzekeren.

MKB

Startende Ondernemer

Als startende ondernemer heeft u al genoeg risico's om zich zorgen over te maken. Wij nemen die zorgen graag weg en adviseren u over uw op maat geschreven verzekering.

Starters

Particulieren

Laat u adviseren over uw particuliere verzekering, wij maken graag een op maat gemaakt pakket voor u.

Particulieren

Glastuinbouw

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf in de glastuinbouw kunnen betekenen? U kunt bij ons rekenen op een betrouwbaar, persoonlijk en professioneel advies.

Glastuinbouw

Werkomstandigheden

Preventie is niet ingewikkeld. Broch & Volkering Verzekeringen adviseert u graag. Neem contact met ons op via onderstaande knoppen!

Adres:'s Gravenzandseweg 16A-1

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) beschrijft de risico’s voor de veiligheid en gezondheid op de werkplek. Ook staat hierin welke maatregelen een werkgever neemt om deze risico’s te verminderen. Elke werkgever is verplicht (Arbowet) een RI&E op te stellen en te laten toetsen door een arbodienst. Echter, wordt er gebruik gemaakt van een branche-RI&E dan vervalt de verplichte toetsing voor bedrijven met minder dan 25 werknemers. Dat scheelt honderden euro’s aan kosten. Kijk op de website van uw branchevereniging of er een branche-RI&E is.

Actueel houden en niet vrijblijvend

Als de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf veranderen moet ook de RI&E aangepast. Denk hierbij aan de inrichting van een nieuwe productielijn, uitbreiding van uw dienstenpakket, een ingrijpende verbouwing of nieuwe taken voor uw medewerkers. De RI&E moet altijd actueel zijn. Ieder bedrijf met personeel, dat gezamenlijk meer dan 40 uur per week werkt, moet een RI&E hebben.

En als u niets doet?

Als een inspecteur van SZW (ministerie) tijdens een controle om de RI&E vraagt en u heeft die niet dan kan u een boete worden aangezegd. Als de getoonde RI&E niet volledig is dan kan een waarschuwing worden afgegeven met de eis e.e.a. binnen 3 maanden alsnog in orde te maken.

Meer informatie over de RI&E vindt u op de website van de Rijksoverheid en op de website van RI&E steunpunt